Tijdens deze avond waren te gast:

We hebben met veel belangstelling geluisterd naar hun verhalen en zien regelmatig een rode draad in hun ervaringen met de gemeente. Wat we in ieder geval meenemen:

  1. Het draaien van een sociale onderneming, vooral met mensen die geen 'label' hebben, maar wel een afstand tot de arbeidsmarkt, is een enorme administratieve uitdaging.
  2. Verduurzaming en vergroening van de stad kan alleen slagen als er voldoende geschoolde technici beschikbaar zijn die dit uiteindelijk mogelijk moeten maken én als we overstappen naar biologische kweek.
  3. Om kwetsbare stadsdelen extra te stimuleren is het belangrijk dat gemeentelijke projecten die daar plaatsvinden daadwerkelijk uitgevoerd worden met de mensen die daar wonen en dat er diensten en producten ingekocht worden die afkomstig zijn uit dat stadsdeel.
  4. Blijf als gemeente in gesprek met ondernemers, want ze raken regelmatig verstrikt in onderwerpen als: handhaving rookbeleid, bereikbaarheid van de stad en de administratie die komt kijken bij het draaien van een onderneming.